keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Sitruunakanataginea ja Aurinkoa


Voi että mä nautin näistä aurinkoisista kevätpäivistä! Puihin on tullut lehdet ja aamulla kuulee ikkunasta ihanaa lintujen liverrystä. Huonosti nukutuista öistä huolimatta olo on aika virkeä J

Äitienpäiväpusuttelua


Äitienpäivänäkin saatiin nauttia kauniista auringonpaineesta. Pojat veivät mut ihanalle piknik-brunssille niitylle. Porukan pienin veteli sikeitä ja 3-v pelasi isin kanssa futista. Mä sain nautiskella hetken rauhasta kuplajuoman kera. Illemmalla valmistettiin yhdessä päivällistä-sitruunakanataginea. Tehtiin ruokaa ensimmäistä kertaa, tiesin heti reseptin nähdessäni, että siitä tulisi herkkua. Mehevien sitruunoiden, raikkaan mintun, makeiden aprikoosien, suolaisten oliivien ja rapeiden manteleiden sekoitus kuulosti ihanalta.





Resepti tulee tässä:
Sitruunakanatagine 4  isoa annosta ( ilman taginea…)

2 luomubroilerin koipireittä ja 2 rintapalaa tai kokonainen broileri. Meillä oli ainoastaan rintapaloja

Marinadi
1 dl öljyä
2 dl valkoviiniä
1 sitruunan mehu
1 sitruuna
1 ruukku vahvaa minttua
2 rkl hienonnettua timjamia
2 rkl hunajaa
2 tl kurkumaa
1 tl suolaa
( 1,5 rkl ras el hanout mausteseosta- ei laitettu)

Pataan
2 salottisipulia
1 dl ruskeita manteleita
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl oliiveja
2 dl kanalientä

Kuori valkosipulin kynnet. Kuutioi sitruuna. Hienonna minttu.
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää joukkoon broilerit. Anna maustua jääkaapissa 6-8 h. Ota broilerit huoneen lämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Nosta ne marinadista ja ruskista  kauttaaltaan kuumalla pannulla. Nosta broilerit ja marinadiliemi pataan. Lisää pataan  muut ainekset. Anna hautua liedellä noin 45min tai 175 asteisessa uunissa tunnin verran. Tarjoa mintulla maustetun kuskusin ja hunajajogurttikastikkeen kera.

Resepti: Sisustuslehti Divaani 4/13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti